L5 + L6 De ark van Noway (Tweelicht & Zoon)

10 oktober 2019

Tijd: Hele dag

Er heerst waterschaarste op aarde. En wat is een beverbestaan nog waard als het zinloos is geworden dammen te bouwen? Maar dan komt Juffrouw Papegaai en schettert het verlossende woord. Zij vraagt de twee bevers om een ark te bouwen. Zo’n boot om op te overleven, weet je wel.
Haar baas, meneer No Way – de CEO van de firma G.O.D. – is namelijk boos op de mensen omdat die de hele schepping potverdorie naar de nobbelewietjes hebben geholpen. Hij heeft besloten om eens een goeie, grote schoonmaaktsoenamipoetsbeurt over de aarde heen te laten spoelen.
Een zondvloed.
Maar… dan komen de bevertjes  van Juffrouw Papegaai te weten dat van elke diersoort slechts één mannetje en één vrouwtje mee mag.
Geen twee mannetjes dus. No way!
En de firma G.O.D zag dat het zoet was.

De Ark van NoWay is een grappig spannend poëtische voorstelling over voortrekkers en achterblijvers, over eigenbelang en medevoelen, over opbouwen en afbreken, over gedachten en geslachten, over waterschaarste en liefdesnood. Over recht en onrecht en dat die allebei soms krom kunnen zijn.

“Tweelicht & Zoon brengt opnieuw een voorstelling waarin tekst, muziek en beeld een fantasierijk geheel vormen, opnieuw en opnieuw anders…”

13.45 u.

Voorstelling in de Geer

 

KALENDER