Lagere school

  • L1

Groepswerk: Sprookjes Samen met hun meter of peter hebben de kinderen van het 1ste leerjaar in groepjes een sprookje bedacht. Er werd een verhaal verzonnen, de rollen werden verdeeld, kostuums werden gekozen, attributen werden geknutseld... en er werd goed geoefend. De vrijdag voor de krokusvakantie was het zover... ridders versloegen draken, prinsessen werden gered, boze heksen werden opgesloten, zelfs Peppa Pig moest naar het toilet. En... ze leefden nog lang en gelukkig!

Eind januari bracht muzikant Kanza de theater voorstelling 'Afval Festival'. Een muzikale show ‘over’ en ‘met’ afval. Tijdens deze muzische schoolvoorstelling zet hij de kinderen aan tot actief meezingen met originele liedjes over zwerfvuil, sorteren, recycleren en hergebruik. Deze muzikant maakt gebruik van zelfgemaakte instrumenten, dagdagelijkse objecten en zelfs gewoon afval om muziek mee te maken. Door middel van een loopstation neemt hij deze klanken op en bouwt hij de liedjes stap voor stap op voor de ogen van de kinderen.

Naar aanleiding van de Week van het Bos trokken we op 5 oktober naar het bos aan de Diestersebaan. Een gids van natuurvereniging Isis ging met ons op pad op zoek naar paddenstoelen. We hebben die dag veel bijgeleerd over het bos en paddenstoelen in het bijzonder. We hebben geluisterd, gekeken, geproefd, geroken,... het was een leuke dag!

Op donderdag 29 september deden de kinderen van onze school mee met de gemeentelijke veldloop. Op de foto's zien jullie de kinderen van het 1ste leerjaar in actie in de speeltuin en tijdens het hindernissenparcours.

Om ze goed op weg te helpen in de lagere school, worden de meisjes en jongens van het 4de leerjaar meter of peter van de kinderen van het 1ste leerjaar. Ze zullen klaarstaan voor hun petekinderen om samen met hen te spelen, hen te helpen en samen met hen te leren. Hieronder zie je de fiere meters en peters met hun petekind.

Deze maand zijn Jaro, Seppe en Adrian 7 jaar geworden!

Wij weten wat gezond eten is!

Devana, Valentina, Dylano en Emilie waren deze maand jarig. Devana, Valentina en Dylano werden deze maand 7 jaar! Emilie werd al 8 jaar! Proficiat!

We hebben kennisgemaakt met het verhaal van de kikkerprins. We hebben onze eigen kikkerprins gemaakt en hiermee hebben de kinderen hun eigen verhaal gespeeld.

Hoewel er heel wat leerlingen in quarantaine zaten, maakten we (L1A) er toch een leuk feestje van.

Deze maand waren er 2 jarigen in L1A. Zowel Mia als Janne mochten 6 kaarsjes uitblazen. Proficiat!

Ook thuis blijven de leerlingen van het eerste leerjaar flink bezig. Kijk maar eens!

Nu kunnen we bijna allemaal zelf onze veters strikken!

Tuur werd deze maand 6 jaar. Bij deze wensen we hem nog eens een 'dikke proficiat'.

Youssra, Fien en Islam zijn deze maand verjaard. Youssra en Fien werden 6 jaar en Islam 7 jaar.

Jack en Lucas werden deze maand 6 jaar. Dat moest uiteraard gevierd worden!

We mochten met onze klas bij Anne op bezoek en deden er allerlei activiteiten rond aardbeien. Tof!

Onze klas beleefde een ontzettend leuke (zonovergoten) dag in de Duinen en Koersel Kapelleke.

De afgelopen maanden hadden we heel wat jarigen in onze klas. Zo werden Ninthe, Farès en Zion 6 jaar. Lena, Julie, Emme, Pippa en Milan werden al 7 jaar. Proficiat!

Juf. Cindy viert met de leerlingen driekoningen. Ze zien er prachtig uit.

Omdat we deze week het woordje 'poes' leerden, bracht er ook eentje een bezoek aan onze klas.

Sommige kinderen hadden nieuws om te vertellen.

Welkom bij juf Lydia

Welkom in het eerste leerjaar.

Zwarte Pieten en Sinterklaas kunnen dansen als de besten. De bewoners van de Boogerd hebben het kunnen zien.

Ik vertel thuis waar ik zit.

Kabouter Top had geen schoenen. Gelukkig hadden wij nog schoenen.

Kiezen wat ik graag zou willen doen is altijd fijn.

Dierenarts Sara laat ons zien hoe een poes wordt onderzocht bij de dierenarts.

Yandro en Marie worden 6 jaar. Proficiat!

Welkom aan de 5 meisjes en 9 jongens.

Proficiat Bent

Wie komt er uit een ei? Een baby komt uit de buik. Alinda kwam vertellen over haar baby in de buik.

pannenkoekendeeg maken en leren pannenkoeken bakken. En natuurlijk de pannenkoeken ook lekker opsmullen.

Proficiat aan Omar en Wout, zij werden 6 jaar.

De pompoentijd is aangebroken. We leren pompoensoep koken. Hoe moet ik groenten snijden...ooh de ajuin piekt wel heel erg.

Hoe maken we een stroomkring. Dat leren we in de lessen van techniek.

Proficiat, Sienna wordt 6 jaar.

Rafael is jarig op 3 september. Proficiat!

Iedereen top! Dit is het thema van het schooljaar 2018-2019! We hebben een fijne klas en wensen iedereen een top schooljaar.

Tuinman Harry liet ons zoeken naar de aardappelen, de broccoli en de bonen. We hebben frambozen geplukt en geproefd. De hof omspitten doe je met een spade en op de riek steek je mest. We hebben veel geleerd van tuinman Harry.

'Ik groei' is het WO thema. een goed moment om een baby in de klas te ontvangen. En hij wilde bij iedereen op de schoot zitten.

Silke en Floor waren de jarigen in april.

We kregen bezoek van de papa van Nayla, hij vertelde ons over Marokko. Voordat Nayla bij haar familie is moet ze 3 dagen in de auto zitten. We kregen lekkere thee en een Marokkaans zelfgebakken koekje.

Tijdens techniek krijgen de leerlingen allerlei oefeningen om uit te voeren.

Luisteren naar een kerstverhaal, zelfgemaakte kerstkoek eten en natuurlijk pakjes open doen. Het was een leuk kerstfeest.

We hebben van Sinterklaas en Piet speelgoed en snoepgoed gekregen. Dank u , lieve Sint.

Proficiat aan Ruben. Hij is jarig in december.

Proficiat aan Amélie, Zeff en Rebeca. Zij zijn jarig in november.

Proficiat aan Killian, Nette en Leonie. Zij zijn jarig in oktober.

alle leerlingen van het eerste leerjaar.

De leerlingen van het eerste leerjaar doen aan hoekenwerk. Soms wil ik spelen en soms wil ik leren.


Nieuw nieuwtjesMEER NIEUWS

18 september 2023

Vandaag kregen we aan de GBS bezoek van de High-Five-held. Samen met hem gaan we allemaal samen zorgen voor een verkeersarme schoolomgeving. Iedereen te voet, met de fiets of wat verder van de schoolpoort afgezet. Zo verzamelen we munten voor allerlei leuke verrassingen.>>> Lees meer

1 september 2023

1 september, iedereen is weer blij en enthousiast om aan een nieuw schooljaar te beginnen. Ondanks de regen waren vele ouders ook present. Zij werden door de leden van het oudercomité getrakteerd op een lekkere tas koffie. De kinderen maakten in de turnzaal kennis met het nieuwe jaarthema.>>> Lees meer

26 juni 2023

Vandaag bakten de vrijwilligers van het oudercomité frietjes voor alle leerlingen en leerkrachten. Er werd weer volop gesmuld. Bedankt aan alle vrijwilligers.>>> Lees meer